Zweden 23

Voorbereidingen Höga Kusten

Nog maar een week, na een lange winterslaap mogen we weer op avontuur. Dit maal, je raad het vast, weer Zweden. Vorig jaar de bergen aan de Noorse grens, dit jaar de hoge kust aan de oostkant. Dit gebied heet de Höga Kusten en staat bekend als werelds hoogste kustlijn. Het land ligt 286 meter boven de zeespiegel en deze massa stijgt ongeveer 8mm per jaar. Ook staat het gebied sinds 2000 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Het plan is om de Höga Kustleden (127km), Arnäsleden (70km) en Världsarvsleden (100km) te lopen en te zien waar ik uitkom. Wandelpaden genoeg. Meer informatie over deze trails kan je hier lezen.

Mijn bagage heeft dit jaar een paar kleine aanpassingen, onder andere een nieuw slaapmatje met een betere isolatiewaarde.

Geen Flixbus dit jaar maar Interrail. Een nachttrein vanuit Hamburg naar Stockholm inclusief bed. Erg benieuwd hoe dit gaat bevallen.

Alle grote spullen voor in de tas
Höga Kusten

Hopelijk kan ik deze maand gebruiken om mijn Zweeds in de praktijk te oefenen. Na bijna drie jaar Duolingo (app), Linq (app), Italki (online les door natives), een Zweedse cursus, Zweedstalig boeken en films en natuurlijk heel veel Zweedse gesprekken met mezelf, wordt het nodig tijd.

Ook dit jaar zal ik weer bloggen en neem je graag mee door de prachtige Zweesde natuur. Tot volgende week op de Höga Kusten!

4 gedachten over “Voorbereidingen Höga Kusten”

  1. Lieve Merel. Ik hoop dat het weer een geweldige reis gaat worden. Ik zie uit naar je verhalen. Bra resa.

Geef een reactie