Ons verhaal

Twee vrouwen met een eigen verhaal die elkaar op een speciale manier hebben leren kennen. Waar leeftijd en beperkingen geen rol meer spelen en waar we elkaar aanvullen om het beste uit onszelf te halen. Samen gingen wij op fietsvakantie naar Denemarken en Zweden.

Het verhaal van Monique

Monique In een periode dat ik niet wist hoe ik verder moest met mijn leven, ontmoette ik Merel. Sportief en energiek zoals ik altijd was, miste ik nu de moed en energie om mijn passie “lange afstand fietsen” weer op te pakken. De gedachte dit nooit meer te kunnen doen, zorgde ervoor dat ik het niet eens probeerde. Maar ik verlangde nog steeds naar het gevoel vrij te zijn. Pak de fiets, zet de tent erop en vertrek voor gevoelens van rust en vrijheid. Ik voelde me te oud en te bang op mijn 62-jarige leeftijd. De ontmoeting met Merel, waar de vriendschap heel voorzichtig groeide, veranderde mijn manier van denken. Merel en ik verschillen in leeftijd 34 jaar en in plaats van ons een oudere moeder of grootmoeder te voelen (zo worden we vaak benaderd) kwam de sportieve, ondernemende Monique weer omhoog.

Het verhaal van Merel

Merel Ik kreeg op 26-jarige leeftijd de diagnose autisme. Tien jaar lang had ik gevochten omdat ik mezelf en de wereld om me heen niet begreep. Elke keer dat ik iets opbouwde, brak ik het daarna weer af. Ook na de diagnose was het een continue zoektocht naar wie ik was en wat ik wilde. Groot dromen was heerlijk voor mij, maar het was moeilijk om het uit te voeren. Ik ontmoette Monique op een dieptepunt in mijn leven. Ze leek veel van mijn strijd te begrijpen en hielp me mijn gevoelens en gedrag te ordenen en te begrijpen. Hierdoor was en ben ik in staat voldoende te functioneren en mijn dromen waar te maken.

Mijn verhaal heb ik in een fictieve autobiografie verwerkt, interesse? Kijk even op de webshop van de Sufi Trail.