Höga Kustenleden

High Coast Trail Blog berichten: deel 1 / deel 2 / deel 3
Lees hier alle blog berichten uit 2023 (Arnäsleden, Världsarvsleden, Höga Kustenleden & St Olavsleden).

Ruw, avontuurlijk, groots en uitdagend. Een goed gemarkeerde route met veel verschillende aspecten: bergen, bos, rotsen, vlaktes, uitzichten. Onvoorstelbaar hoe dit landschap zich gevormd heeft.

Meerdere hutten en shelters waar je gebruik van kunt maken. Nu was het nog niet echt druk maar ik kan me voorstellen dat het in de zomer snel vol zit. Ik heb altijd wel een plekje voor mijn tent gevonden. Nu was er genoeg water van beekjes maar ook aardig wat tappunten die ik van te voren genoteerd had. Deze zijn te vinden op de site van de Höga Kusten. Tevens is er ook een app van de Höga Kusten met de kaart, route en informatie. Deze zijn ook offline te downloaden. Helaas liep de app bij mij vast.

Aanraders:

(noord) strand Skuleskogens nationalpark
Stuga Bodviken
Shelter Svartviken