Zweden

Tussen de twee meren

Het moest er toch een keer van komen. Al in de eerste week viel er een schroefje uit het spartbord van Monique. Om hem er weer in te zetten moest het wiel eruit. We kwamen er toen pas achter dat er geen snelsluiter aan zat waardoor we eerst op zoek moesten naar de juiste sleutel. Ook was het onbekend omdat we met een riem fietsten ipv ketting. Een draadje hield alles op zijn plaats als spoedoperatie. Pas na een maand vond ik de rust en moed om er goed naar te kijken. Iets wat ik het afgelopen jaar geleerd heb nu ik 1 ochtend in de week de fietsenmaker help. Uiteindelijk bleek het veel makkelijker dan gedacht. Dus grote dank Jeroen voor al je overgebrachte kennis! 😊

Van natuurgebied naar het grote meer Vättern waar beide ons met hun grote schoonheid deden zwijgen. De helder blauwe lucht die het water blauw kleurt en waar je onderwater de bodem kan zien. De ochtend starten met een frisse duik. De kleurverschillen van het water. De kleine fasinerende insecten, zowel in als uit de tent. En maar even zwijgen over de slang die opeens naast Monique zwom, nog nooit was ze zo snel het water uit.

Ochtend mist

De grote roofvogels, cirkelend boven ons en de kleine kwikstaartjes op en naast de weg. Ik blijf er geinspireerd naar kijken. Een spiegeling van het vrijheidsgevoel in de lucht, ervaren op de weg.

In Tiveden hebben we voor het eerst in een shelter geslapen, wel met een beetje creativiteit ingericht. Daar houden we van. Omgeven door blauwe bessen struiken zagen onze vingers al snel donker paars. Je rijk voelen in de simpelheid van de natuur.

Fietsen shelter

Overgegeven aan het ritme van de dag, fietsen we verder omlaag. Het uiteindelijke doel is Trelleborg waar we eind augustus de boot terug zullen nemen. Gelukkig is het nog niet zo ver en mogen we nog vele spots ontdekken.

Als jullie vragen hebben over hoe we dingen aanpakken of ervaren, stel ze gerust! De volgende keer zullen we hier speciaal naar kijken.

Veel liefs

Vättern

4 gedachten over “Tussen de twee meren”

  1. Wat maken jullie veel mee en wat is het daar prachtig! Hoe bevalt het gedroogde eten dat jullie hadden meegenomen? Of is dat al op?
    Groetjes van Christia (de tuinbuurvrouw)

  2. Prachtige foto’s! Ben net terug van vakantie en heb alle gemiste berichten van jullie gelezen, super om jullie avonturen mee te beleven. En top dat je het spatbord hebt kunnen fixen (piece of cake natuurlijk 😉 Geniet nog van jullie laatste weken!!!! Groetjes Jeroen

    1. Tack så mycket!! (Dankje!)
      Super leuk om je reactie te lezen en te horen dat je meeleest. Hoop dat je ook een goede vakantie hebt gehad. Tot over 2 weken, kijk er naar uit om weer lekker te mogen sleutelen 😁 tot snel! Groetjes

Geef een reactie