Zweden

Eerste indruk

Na een week fietsen begint er langzaam een structuur te ontstaan in onze dag. De ochtend begint vroeg, rond 5 uur ben ik toch wel klaar wakker en is het nog heerlijk om even te mogen lezen of te genieten van het uitzicht vanuit de tent.

Na al het inpakwerk wat gelukkig steeds soepeler verloopt, volgen we de route verder. Tot nu toe hebben we de Sverigeleden gevolgd van Gotenborg naar Karlstad. Vanaf hier willen we omhoog reizen tot Hagfors en dan meer naar het oosten trekken.

Met koffiestops, uitpufpauzes en af en toe een ‘plonsdouche’ wisselen we het fietsen af. De weg brengt ons langs prachtige natuur. De paarse en roze lupines kleuren de bermen, 50 tinten groen bij elk uitzicht en verscholen fauna. Reetjes, slangen, vossen, kraanvogels, een (helaas) dode das, roofvogels en hopelijk ooit een eland.

Samen op de foto
Net ‘gedoucht’

Het is een heerlijkheid om over de weg hier te reizen. In Nederland zou ik nooit op een 80km weg willen fietsen maar hier voel ik me veilig. De eerste keer dat ik door een auto werden ingehaald voelde ik me een olifant, maar nu weet ik precies wanneer ik of door een Zweed of door een toerist wordt ingehaald. Ze houden rekening met ons.

Eindeloze wegen

We zijn erg dankbaar om hier te mogen en kunnen zijn. Samen hebben we ontzettend veel bereikt en vullen we elkaar goed aan. We kijken uit waar de weg ons brengt. Super bedankt voor alle lieve reacties en enthousiasme! Dat doet ons goed.

Liefs Monique en Merel

Ps. We fietsen voor het Liliane Fonds, kijk voor meer info op onze aparte pagina.

2 gedachten over “Eerste indruk”

  1. Wat heerlijk zo rustig, groot land ook en mooi en goed weer, super hoor veel plezier xx juhi en ook mars

Geef een reactie