Denemarken

Van hut naar her

Faaborg bleek een leuk stadje te zijn waar we wat hebben rond gelopen. Mooie haventjes hier waar nog veel toeristen komen.

Faaborg

Vanuit de jeugdherberg konden we snel op de fiets. Alles weer droog dus kom maar op met de regen? Wind mee maar alles voelde koud en klam aan. Pittig wat heuveltjes weer. De graanvelden golfden maar werden steeds kaler en de boeren scheurden minder vaak met tractoren langs. We zagen hertjes aan de bosrand. Allerlei wilde bloemenmixen aan de kant van de weg kleurde de grijzige omgeving.

Koffie naast de kippen die ons vol verbazing zaten aan te kijken. En reken maar, wildplassen met meer dan 20 ogen op je billen gericht is best lastig.

We waren rond de middag al in Assens waar we konden opwarmen en lunchen in de haven. Klaar om op zoek te gaan naar de shelter. De beste optie nu met al die regenbuien.

Een mooie plek in een park waar gelukkig niet veel mensen vertoefden. In de slaapzak gekropen en al lezend bijkomen van de dag.

Toch slaap je op een half oor en waren we er alweer met de ochtendgloren bij. Weer wind mee, overwonnen heuvels en buien waarvoor je beter even kan schuilen.

De huizen hier begonnen langzaam meer op die van ons te lijken. Nog steeds groot maar minder kleurrijk en steeds minder vaak daken van stro.

Ook vandaag reden we naar een shelter vlakbij Middelfart. Een betoverende plek met een prachtig uitzicht. Wilde stroming, kwallen, blauwe zeester en fris water.

Uitzocht vanuit de shelter/tent

We kregen dit keer buren, een jongen en een meisje met de fiets. Daarna nog een gezin met bijlen en kapmessen…in staat op een fikkie te stoken wat ons nog niet was gelukt.

In de ochtend bleek er nog een man te zijn neergedaald in één van de vier shelters. Stilletjes pakten we in. Het koppel wees ons op het water. Mini dolfijntjes kwamen af en toe boven. Toch een verrassing!

Weg in de regen, een ochtend knipperlichten regenjassen. Ach ja, de zon deed nu ook zijn best en warmde ons weer op.

Tijdens de lunch in Kolding werden we overlopen door Duitse padvindertjes. We kwamen hier een soort Bever tegen waar we een nieuw gastankje konden kopen. In Denemarken zie je weinig bekende winkels, naast Jysk, Lidl en Aldi behouden ze hun eigen cultuur. Begrijpelijk als je het weer van Nederland hebt, het landschap van Spanje, het eten van Duitsland en de heuvels van Frankrijk.

We kwamen aan op een bijna verlaten camping. Het seizoen loopt op zijn eind en dat is te zien. We zitten nog steeds te wachten tot de eigenaar terugkomt (als hij komt). Maar de tent staat en we kunnen slapen. Nog maar een paar nachtjes.

2 gedachten over “Van hut naar her”

  1. Heuvel op heuvel af droog regen droog regen. Shelter hier shelter daar. Jullie zien ondertussen veel van het land. Maar iets beter weer had vast welkom geweest. Ik zie jullie al voor me bij de kippen hihi😂😂. Maar jullie houden de moed erin goed zo toppers. Geniet van de laatste paar daagjes. Hele dikke warme droge knuffel👍😘😘

  2. Nou meiden, jullie zijn hartstikke stoer! Leuk dat jullie gelijk gestemden ontmoetten en de shelters overleefd hebben. Nog even doorzetten en we hopen nog steeds voor beter weer voor jullie want dat moet toch ook eens lukken. Warme groetjes, Ad en Eugenie

Geef een reactie