Denemarken

Eind goed, al goed?

In de nacht regen dus lekker alles weer fris en schoon. Twee kilo extra bagage aan regen maar ach, we zijn ondertussen getraind. De tent loopt wel op zijn eind, in de ochtend een gevecht tegen de druppen condens. Goede ochtend motivatie!

Een goede dag. Heuveltjes leken we nu onder de knie te hebben. Koffiestop in Haderslev, leuke plaats met veel chocolade. Jam jam.

We hadden sinds een week een lieve spin zonder web als medereizigers. Zijn discolampje deed het helaas niet meer door de regen. Wel werden we geteisterd door mini vliegjes, snuitkevers en kleine spinnetjes. Zelfs bij de bakker plukte een meneer van Monique haar helm een grote af. We grapte er maar om. We waren ook in trek bij de wespen, ze leken met ons mee te reizen.

Bij de shelter aangekomen in Sønderballe (vertaalt als Klinkt baal…zal ook niet kloppen?).wij hadden ze in ieder geval wel, was de plek gereserveerd door kids. Dus toch nog kamperen op de camping. De laatste mogelijkheid tot een ijskoude duik tussen de duikers. Helaas met harpoon wat het wel weer een beetje luguber maakte. Het zonnetje was een heerlijk cadeautje.

De volgende dag hadden we een dieptepunt als hoogtepunt. Even alles eruit gooien en toen leeg de heuvel verder op. Een uitdaging blijft het elke keer (Monique en de heuvels).

De route hebben we omgegooid en het eindpunt wat verlegd. Rustig aangedaan. Koffie in een rokend bruin café in Aabenra want we waren overal te vroeg nog voor.

Zonnetje deed zijn best. Zelfs nog een lik zonnebrand. Veel langs de snelweg: voor ons snel, voor de auto’s snel. De camping lag net voor Padborg. Opgelucht, we waren er nu bijna. Boeken uitgelezen en lekker ons prakkie weer gegeten (spaghetti, kidneybonen en spinazie…geen aanrader =p )

Ochtend zeer relax. Tent lieten we achter, dus minder bagage. Bij Padborg waar we een eind foto hebben gemaakt nog een kop koffie. Leuk gesprek met twee wandelaars die daar een pelgrimsroute hadden gelopen.

Toen naar Flensburg, haven bekeken en langzaam via het centrum naar de bus. De chauffeurs lachte ons uit met onze reuze ikea bagage tassen en krapte achter hun oren over de fietsen. Ach ja, dan leggen de vrouwen het ze toch gewoon uit. Opgelucht nu op weg naar Hamburg om daar de overstap te maken naar Amsterdam. Nog even en dan zullen jullie weer moeten uitkijken voor ons! ^^

Liefs M

Eind verslag met tips en tricks en de beste foto’s komen later.

4 gedachten over “Eind goed, al goed?”

  1. Weer en wind getrotseerd. Toppers en de heuvels niet te vergeten. Zo dat was dus de tent. Die hoeft niet meer meegesleept te worden. Alle beestjes mogen jullie trouwens best in Denemarken laten hoor😁.
    Goede reis naar Hamburg en dan Amsterdam tot snel dikke knuffels😘😘❤️

Geef een reactie