Denemarken

Door wind en weer en nog een keer

Net op tijd de tent droog in kunnen pakken. De wind was wat gedraaid waardoor we lekker door konden trappen. We schoten langs de lievelijk gekleurde huisjes met strodaken, afgewerkt met een houten frame om het allemaal op zijn plek te houden.

Al vroeg in Skaelskør, tijd voor koffie. Een schattige pop-up winkel was gelukkig al open. Even warm worden na de ochtend miezer, het zou er qua weer niet beter op gaan worden.

Door naar Korsør waar weer een hindernis lag te wachten. Er liep een snelweg naar het volgende eiland waar we helaas niet op mochten fietsen. De trein was de enige optie. Op het station bleek dat we een fietsplek moesten reserveren. Oké, Merel ging bellen…en Engels praten…en uiteindelijk de juiste kaartjes uit de automaat krijgen. Volgens Monique waren mijn pupillen groter dan mijn ogen maar het was wel mooi gelukt!

Station

Toen de trein eenmaal kwam was er een Nederlands stel wat al met fietsen in de trein zat die ons gelukkig hielpen. De instap in de trein was hoger dan we hadden verwacht. Opgelucht konden we na dit avontuur weer ademhalen. Lunch op het station na de brug, harde regen en koude wind. Veel van de brug zelf niet gezien, leek vanuit de verte wel op de Golden Bridge.

Zoek de brug

Pittig doortrappen tot de camping waar we vrij verzopen aankwamen. Ze hadden gelukkig een houten huisje vrij waar we gebruik van konden maken. Met een boek op bed doorwarmen.

Huisje

In Svenborg kwamen we opnieuw aan, de eerste looping van de 8 hadden we voltooid. Na een Vietnamese lunch fietste we al zonder kaart de stad door. Een herkansing voor de enorme stijle heuvel. Nu bijna in 1x gehaald.

En ja hor, weer een lekke band na deze plaats. Nu bij Monique. Met bandenlichters in de aanslag was de klus snel geklaard.

We waren op zoek naar een shelterplaats die we via de app hadden uitgezocht. Het bleek iemands tuin te zijn. Mensen die dol op de natuur waren en dit graag met anderen wilde delen. De shelter was helaas al geboekt maar ons tentje opzetten was geen probleem. Op loop afstand de zee, een lekkere ijskoude duik als toetje en vroeg naar bed. Wat kan een mens moe zijn.

Vanaf 5 uur was het aan het regenen. De tent vond dit na 3 uur toch minder leuk en drupte een beetje naar binnen. We besloten er toch maar uit te gaan. Onder een dichte boom ontbijt en toen alles nat in de tas. Regenpak aan, gaan met die banaan (oké, die was al op natuurlijk).

Tijdens de 2 uur fietsen naar Faaborg bleef het regenen. Ondanks het mooie landschap deed het deprimerend aan. Ook de heuveltjes werden er niet leuker op. In het plaatsje besloten we de jeugdherberg te proberen. We konden gelukkig al terecht. Genoten van het mooie plaatsje (ja, het was eindelijk droog!), opgewarmd en tijd om weer verder te lezen. Morgen nog 1 dag regen en daarna hopen we jullie weer meer rozengeur en zonneschijn-verhalen te vertellen.

Jeugdherberg

Lieve groetjes en natte knuffels. M

2 gedachten over “Door wind en weer en nog een keer”

  1. Pfoe wat een bar weer zeg. Jakkes. Hopelijk inderdaad snel beter weer. Wat goed dat je in het Engels hebt gebeld. Topper👍. Wat een verhalen weer. Ik stuur jullie wel even de zon door die hier nu schijnt.☀️Zet hem op kanjers. Dikke knuf😘❤️👍

  2. Alle-me- maggies wat een plens iedere keer. We hopen toch echt dat het eens droog blijft! Zet ‘m op meiden, we blijven jullie volgen. Respect! Gr. Ad en Eugenie

Geef een reactie