Denemarken

Eilanden en heuvels hoppen

De ene dag liet Merel alles uit haar handen vallen, de volgende dag Monique. Nu was ik aan de beurt. De dames werden lachend wakker door de leeglopen luchtbedden waar ik de stop had uitgetrokken.

Een prachtige tocht door het bos met rechts de zee tussen de bomen door. Fantastische plek om koffie te drinken. Door het hobbelige pad werd ik misselijk en liet me daarom uit de voortas trillen. Geen stap wilde ik meer verder. Monique hoorde nog een klap maar dacht dat het wat anders was. Dag dag, hobbel maar lekker verder.

Koffiepauze

Dat was het eind van Val-ster al. Wij fietste verder. Enorm veel mooie vlinders langs het pad, hertjes, een eekhoorn met een witte kring op zijn staart, een hermelijn-achtig diertje en zeekoeien (koeien die voor de zee stonden).

De camping had een beetje de stijl van ‘ik vertrek’. Tent op een soort pier, vervallen huisje, pracht uitzicht. Perfect dus.

En ja, hier mochten we overheen

Daar gingen we weer. Nu met regen en veel wind. Vanaf nu zouden we meer westelijke richting gaan fietsen dus dat zou pittig gaan worden. Heuvel op en af. Toch ging het wel lekker. Dubbel ontbijt, energie bij tanken.

We waren een stukje afgesneden en erg happy met een bushokje waar we even uit de wind konden lunchen. Wat kan je dan blij zijn met de simpelste dingen.

De route deed wat vreemd, we volgde steeds de 8 maar nu werd het 7 en opeens reden we op een voetpad. Het zou wel kloppen…van al de heuveltjes die op de kaart stonden klopte ook geen drol.

We reden Næstved binnen, meteen een berg op maar wat waren we blij dat we er waren. Wat drinken en toen op zoek naar de camping. Vragen, geen camping. Zoekend naar een jeugdherberg, geen jeugdherberg. Wat hebben we lopen mopperen op het routeboekje.

Toch maar op zoek naar de shelterplaats (soort paalkamperen in Nederland). Midden in een dennenbos park twee kleine houten shelters. De binnen tent er een soort van in gewurmd. Bekaf, voldaan en lekker smerig.

Een wat rommelige nacht maar we konden een uurtje langer uitslapen omdat de supermarkt laat openging. Water, altijd prioriteit nummer één. Ontbijtje voor de winkel met Deense vrouwen die dat blijkbaar maar niets vonden. Gelukkig konden we er niets van verstaan.

Via een snellere vlakke route de stad uit, route 51 nu opeens? Opgelucht, toch lekker rustig aan. Kopje thee hier, kopje koffie daar. Nog steeds erg blij met mijn jetboil, water kookt als een tierelier.

Tegenwind alweer vandaag met aardige heuvels. Voor 12 uur nog besloten we dat het genoeg was. Een fijne camping met een warme douche. Lekker in het zonnetje nog even en ontspannen.

Verrast door een stortbui maar dat maakte nu niets meer uit. Droog onder de panne.

Monique binnen, Merel binnen

2 gedachten over “Eilanden en heuvels hoppen”

  1. Wat een avonturen weer. Alleen jammer van Val ster. Maar misschien ontmoeten jullie nog iets anders. Vervelend als een routeboekje niet klopt. En pittig weer dus. Nu lekker bijtijds gestopt. Lekker relaxen dames. Geniet ervan dat jullie droog zitten. Zet hem op kanjers. Dikke knuffel👍💪😘

  2. Hallo meiden, het was weer pittig de route die niet klopte,. Jammer, maar toch ook weer mooie momentjes meegemaakt. Taaie bikkels we blijven jullie volgen hoor! Het weer is hier prut dus kun je maar beter een uitdaging hebben, Groetjes Ad en Eugenie

Geef een reactie