Denemarken

Maribo en Marielyst

Vroegertje, wat een lol weer. Tentje droog, tijd voor een dagje rust. Lolly wordt ook een dagje ouder en zadelpijn is ook niet alles. We snijden een klein stukje af want de dijk van gisteren vervloeken we nog steeds. Lekker een schuin windje mee.

Tussen de pruimen en de appeltjes koffie. Een smal fietspadje met aan beide zijde struiken en bomen. Monique kwam op het idee haar zadel wat te kantelen wat meteen beter zat. Ik was blij dat ik weer een lach op de gezichten van de dames kon toveren. Zelfs mijn lolletjes hadden gister geen effect meer.

Vroeg kwamen we aan in Maribo, een snoepig stadje. In een heerlijk luie stoel genieten van een heerlijke koffie. Het stadje had hele unieke winkeltjes wat het een erg leuke sfeer gaf.

Lollypop in Maribo

Aan de overzijde van het meer lekker zitten lezen tot de receptie van de camping open ging. Ik smolt wel bijna in de zon terwijl de wangen van de vrouwen rood kleurden.

Tent stond snel op, nog even boodschappen doen en toe gingen de twee dappere dames een duik nemen. Brr, veel te koud nog voor mij. Lekker eten daarna en toen snel de tent in vanwege de regen. Heerlijk zo’n dagje rust.

De volgende ochtend hadden ze hun ritme alweer vroeg te pakken. Ik draaide me nog een keer om en poef, de tent was al ingepakt en de bakjes gevuld met ontbijt.

Ik zat weer op het stuur en lachend moedigde ik de vrouwen aan. ‘Lolbroek’, noemde ze me. Grapjassen, ik heb niet eens een broek aan. De wind stond goed en we gingen in snel tempo door. De eindeloze graanvelden werden leeggehaald en grote tractoren reden langs met strooibalen.

Een koffiestopje langs de weg. Één of andere lollig persoon heeft helaas geen bankjes meer geplaatst. Via een brug reden we het volgende eiland op, Falster. Ik besloot nog een stukje mee te gaan omdat ik twijfelde of het allemaal wel goed zou komen.

Een stuk stevige zijwind stopte de dames niet. Wat een bikkels weer. Er kwamen weer wat meer heuveltjes maar ook deze werden beklommen. Vroeg arriveerde we in Marielyst, een soort van Zandvoort maar dan compleet anders. Even lekker genoten van de sfeer.

Op de camping hadden we een veldje voor ons alleen. Vijf minuutje fietsen en toen stonden we bij een prachtig strandje. Het water was hier nog even kouder. Opgefrist door naar het stadje voor pizza en salade. Dat hadden we echt even nodig. Merel keek op het laatst namelijk wel heel hongerig naar me.

We ontmoette val-ster. Hij zou mijn plekje morgen innemen. Ik kan nu met een gerust hart terug naar huis keren. Lieve groetjes nog van Lolly.

Val-ster

4 gedachten over “Maribo en Marielyst”

  1. Jullie zorgen goed voor jezelf. Zo’n dagje rust is fijn. Echte bikkels zijn jullie bewondering voor kanjers. Geniet van jullie mooie reis maar dat doen jullie wel. Lollie is weg en nu rijden jullie morgen met Valster😉.
    Dikke kus en zoen vanuit een wat winderig Hoofddorp.👍😘

  2. Dat is weer een lekker eind weg gefietst, goed hoor! Geniet maar van het strand. Mogen jullie aan het strand camperen, dat zou wel tof zijn. Groetjes Ad en Eugenie

    1. We zitten nu op een natuurcamping en als er geen bosjes hadden gestaan lagen we zo in het water 😉 erg veel zee overal. Het gaat steeds beter met fietsen, ik kan Merel nu net bijhouden. Dikke knuffel van ons

Geef een reactie