Santiago

Naar O Cebreiro (28km)

Ik had een goede nacht en we konden rustig inpakken zonder bang te zijn anderen wakker te maken. Maar net toen we naar buiten stapten begon het met regenen en konden de schoenen weer uit om de regenbroek aan te trekken.

We zouden een groene route doen, maar vanwege de regen besloten we toch maar de route langs de weg te doen. Uiteindelijk een goed idee want er passeerden in totaal maar 3 auto’s. Ook had ik toch nog wel vermoeiden benen en zouden de laatste 10 km al zwaar genoeg zijn. Gelukkig stopte de regen alweer snel.

Op de weg voelde ik me maar klein nu er vele snelweg over enorme bruggen werden geleid. De route voerde vlak langs de rivier waardoor je in het dal liep.

Daarna begon het leuke werk, ieder geval dat vindt ik. Een modderig stenen pad slingerend stijg omhoog. Ik was emotioneel en het hielp om er op deze manier een plekje aan te geven. Na 3x ongeveer een half uur klimmen bereikten we de albergue met een enorm uitzicht. Een grote zolder met 16 lage bedden.

Na een lunch regende het hard en de wind was goed hoorbaar in de slaapzaal. We hadden de laatste provincie Galicië bereikt die bekend staat om zijn slechtere weer door de bergen en de naderende zee.

Ruig weer, ruige paden

847

3 gedachten over “Naar O Cebreiro (28km)”

  1. En nu het zonnetje appte je. Mooi zo. Goede nacht gehad maar wel wat vermoeide benen. Klinkt als een leuke etappe het laatste deel dan. Niets voor mij hihi🤫😉. Volg je hart mop. Je doet het goed. Dikke knuffel 😘😘❤️

Geef een reactie