Santiago

Naar Villafranca del Bierzo (25km)

De warmte ’s nachts is toch wel een vervelend dingetje aan het worden. Ik word raar wakker en het maakte dat ik me de hele dag een beetje ziekig voelde, waarschijnlijk ook door het warme benauwde weer van vandaag.

Deze etappe was vrij goed te doen ook al hebben we veel langs de weg gelopen. Ik moet zeggen dat ik de verkeersborden rondom de camino erg goed vindt. Elke keer als we moeten oversteken staat er zowel voor de pelgrims als de auto’s een waarschuwing. Erg fijn want ze rijden best hard.

Zoals alle dorpen en stadjes is alles in de stijl van de Camino. Overal waar je kijkt, zie je de schelpen, op hekken, kerken, huizen, putdeksels, winkels, producten, beelden, ect. We hadden vandaag ook een stempel gevonden voor in ons pelgrimspaspoort van een slak die als pelgrim werd afgebeeld, Poco Poco! Als herinnering aan ons grapje als we te snel gingen.

De laatste 10 km hadden we een landweg dus eindelijk rust. De zon brak door en omdat we wat heuvels kregen was ik extra blij dat we arriveerde. We hadden een privé kamer voor 3 personen wat best een luxe was.

De Amerikaan was jarig vandaag dus we maakte er een klein feestje van. In het stadje zochten we een leuk tentje om wat te eten. Moe maar voldaan zeggen we dan maar weer.

Kijk uit! Overstekende pelgrims

974

2 gedachten over “Naar Villafranca del Bierzo (25km)”

  1. Mooie borden inderdaad. Sterkte met de warmte hier is het maar koud, dus je mist niets. Veel liefs van ons

  2. Levensgevaarlijk die overstekende pelgrims😉. Cool een 3 persoons kamer. Hoop dat je je wat beter blijft voelen. Zoals Iris al schrijft je mist niets aan het weer hier. Hoop dat het vannacht minder warm is mop. Zet hem op dikke knuffel👍😘😘

Geef een reactie