Santiago

Naar Ponferrada (27km)

Een mooie plek in de bergen met een geweldig uitzicht. Een belletje naar huis, zittend in de zon en neerkijkend op het dorp.

Een goede nacht en een start in het donker. Al snel kwamen we bij het beroemde Cruz de Ferro (IJzeren kruis) waar je een meegenomen steen van je land kan achterlaten. Met mijn hoofdlamp op legde ik het kleine steentje (+MM) op de berg, hetgeen wat we het nu los willen laten.

Het stuk wat volgde was tot nu het mooiste stuk door alle gekleurde bloemen en geweldig uitzicht. Gisteren was voornamelijk stijgen, nu mochten we 1150m dalen. Met wandelstokken leek het toch aardig te gaan ook al rolde we af en toe over de stenen.

Vandaag kwamen we de Canadees weer tegen en ook de jongen uit Korea die ik een stukje teenbeschermer had gegeven. Het blijft een vreemd idee dat we allemaal dezelfde route lopen, over dezelfde weg en met hetzelfde uitzicht.

In de stad zoeken we de albergue waar we een reservering hebben gemaakt. Het is een soort chic hotel met in de kamers 3 stapelbedden. Vanuit mijn bed kijk ik uit op de bergen waar we vandaag vandaan zijn gekomen, zover weg, maar ook zo dichtbij.

Tijdens de lunch hebben we het weer over de indeling van de laatste dagen. Het komt dichter bij, ik kijk er naar uit maar wil er liever nog niet aan denken. Wel heb ik aangegeven graag het stuk na Santiago tot Finisterre (eind van de wereld/kust) alleen te willen lopen en wie weet wil ik ook Muxia nog bekijken. Alles kan, alles mag, zolang het maar goed voelt.978

3 gedachten over “Naar Ponferrada (27km)”

  1. Mooie foto mop. Ah de beroemde steen. Fijn dat je een goede nacht gehad hebt. Hoop dat je in het moment kan blijven en niet teveel bezig bent met het einde van de reis. En je kunt inderdaad doen wat je wilt. Zolang je maar terug komt😉. Anders kom ik je halen. Zet hem op kanjer ben zo trots op je, je doet het geweldig. Dikke knuffel😘😘

  2. Ik reageer niet zoveel maar geniet van je mooie verhalen en je avonturen!! En idd, alles mag en kan zolang het maar goed voelt, volg je hart want dat klopt!!

Geef een reactie