Santiago

Naar Foncebadón (26km)

Het chocolade stadje had waar het bekend om was. Repen van bijna een kilo en de ene na de andere winkel, alle soorten en smaken. Gelukkig stilde de geur alleen al onze trek waardoor we niet de winkel leeg kochten.

Ik was moe en mijn oordoppen deden hun werk. Zelfs met de krakende oude planken wat de vloer vormde. Pas toen mijn stille alarm trilde, werd ik wakker. De rest had ook beter geslapen en we gingen fris op pad.

Het was vrij bewolkt maar niet al te koud. De landweggetjes leidde ons van dorp naar dorp. Het was een kortere etappe vandaag gelukkig en ik voelde me een stuk beter. Vooral tijdens het laatste stuk waar de klim begon, was ik in mijn element.

Het weggetje was fijn, de prachtige blauwe, paarse en gele bloemen kleurde de omgeving en de zon kwam door. Het ‘natuur’ gevoel was terug, een geschikte dag voor het ultieme vrijheidsgevoel op deze 5 mei.

We hadden een mooie albergue met een ruim zicht op het dal en de sneeuwtoppen op de bergen. Langzaam komen we dichterbij Santiago, maar toch gaat het erg snel. De structuur nu lijkt niet heel anders dan thuis, het zijn de keuzes die je neemt. Toch ben ik blij dat het nog niet zover is.

De stenen weg met de gekleurde bloemen
The way up

977

2 gedachten over “Naar Foncebadón (26km)”

  1. Fijn dat je goed geslapen hebt en de rest ook. Gelukkig wat chocolade over gehouden voor de toeristen😉. Het gaat nu hard hè, maar geniet nog even van de reis, maar dat doe je al goed zo. Ga zo door dikke knuf😘😘👍

Geef een reactie