Santiago

Naar Ayegui (24km+4)

Toen mijn sokken droog waren kon ik nog even terug naar het stadje en met een ijsje kon ik in alle rust de beroemde puente (brug) bewonderen.

Het avondeten viel mee. Ik zat naast Schotse mensen, tegenover me een vrouw uit Japan en aan de andere kant Brazilië. Spaans en Engels door elkaar. Door de hooikoorts zag ik er waarschijnlijk beroerd uit wat 3 mensen vroegen of het wel ging. Wel al wat beter gelukkig!

De volgende ochtend kon ik in alle stilte wegsluipen en op pad gaan. Het was volle maan en ik hoefde amper mijn hoofdlamp aan. En zelfs voor 6 uur kwam ik al een andere man tegen.

De weg ging nu meer door wijngaarden en langs amandelbomen. Pas om half 10 koffie, bij een drukke bakker. Voor vele pelgrims de eerste koffiestop.

Ik voelde me fit en mijn voeten deden het goed. De 2 uur sokkenwissel leek te werken ook al heb ik de eersten blaren binnen. Het buiten zijn deed mijn neus goed gelukkig.

Voor het dorpje op de helft lag een man in bivakzak naast de weg en in het dorp iemand op een bankje. Omdat het feestweek (Pasen) is zijn alle accommodaties volgeboekt. Ik maakte me er wel druk om omdat iedereen die ik sprak gereserveerd had.

Ik kwam nog een wild hertje tegen dat druk weg over sprong. De weg was vandaag niet heel lastig, veel vlak en wat stijlen stukken. Ook niet al te veel grote kiezels.

In Estella liep ik de VVV in om te vragen of de albergue die nog 2 km verder was, open was. Ze zei van wel en dat ik me geen zorgen hoefde te maken om een plek omdat ik zo vroeg was. Dat is wel een groot voordeel. Plus dat het nu wel echt warm werd.

Ik was inderdaad de eerste en kon even rustig lunchen, een hondje knuffelen en wat rusten. Er was plaats en na een douche toch nog even terug gegaan voor een vegan latte (Ja ja, daarvoor loop je wel 2km terug 😉). Ook een Decathlon kwam ik tegen nu ik mijn gekochte pet alweer kwijt was. Gelukkig nu een vertrouwd model.

Dank jullie wel allemaal voor de lieve reacties! Het doet me erg goed 😊

De weg met mooie natuur
The way

966

5 gedachten over “Naar Ayegui (24km+4)”

Geef een reactie