Santiago

Naar Puente la Reina (25km+1)

In Pamplona hielpen 2 mannen van de Isle of Man me bij het vinden van een open apotheek voor allergie pillen. Meer mensen bleken last te hebben van hooikoorts. Van een jongen uit Japan kreeg ik neusstrips, ik gaf hem een stuk bescherming voor zijn teen. Ik was dood op en sliep gelukkig snel in.

Ik werd wakker van een zaklamp. Het was nog enorm vroeg maar er waren al mensen aan het rommelen. De Canadees en ik hadden hetzelfde idee om er heel stil uit te gaan omdat we wakker waren. Ik vroeg hem of ik mee mocht lopen omdat er nog wat dronken mensen over straat liepen.

Al pratende liepen we dus mooi verkeerd en zagen daardoor nog, voor hoever dat ging in het donker, het fort. Een vrouw gebaarde ons mee te lopen en zette ons weer op de camino. Toen we het centrum verlieten gaf ik aan dat ik in tempo af wilde nemen omdat de Canadees net iets sneller liep. We zeiden elkaar gedag en ik werd opgeslokt in het donker.

Na een dorp zou er een steile weg omhoog zijn. Ik zag al hoog de rode lampjes van de windmolens. De zon kwam langzaam op.

Op de top stond het bekende kunstwerk van de pelgrims. Het was er fris dus begon ik snel aan de afdaling.

Af en toe haalde ik wat pelgrims in en zei gedag. Een kop koffie bij het dorpje. Sokken wisselen. De structuur was er al snel, ondanks dat veel onbekend is op reis, is de routine heel autisme vriendelijk. Opstaan, wandelen, eten, wandelen, eten, wandelen, inchecken, douchen/wassen, rusten, eten, slapen 😊

Ik bereikte de albergue al om 11 uur. Na een uurtje te hebben gerust kon ik naar binnen om me te installeren. Het gebouw stond op een bergje met een pracht uitzicht. Weer een geslaagde dag!

Pelgrimsmonument Alto de Perdón Camino
Pelgrimsmonument op de berg

977

3 gedachten over “Naar Puente la Reina (25km+1)”

  1. Wat een schoonheid die natuur waar je doorheen loopt geweldig hoor. En superstoer dat tempo van jou! Nog een fijne paas en wandel ze weer morgen. Xxx

Geef een reactie