Santiago

Naar Torres del Rio (27km)

Ten eerste, fijne Pasen allemaal!

Ik was al vroeg gaan slapen en sliep gelukkig snel in. De vrouw onder me was er nog niet en had heel handig haar kleding op mijn tas gelegd. Dus toen ik alles in 1 keer mee nam de gang op om niemand wakker te maken kwam ik tot de verrassing dat mijn tas wat zwaarder woog 😉.

Al snel kwam ik de bekende fontein tegen, Fuente de Vino. Er komt wijn uit waar pelgrims een slok van mogen nemen voor versterking. Het zou pas om 8 uur open gaan dus veel mensen zouden worden teleurgesteld.

Dit traject stond vooral uit landweggetjes tussen de akkers door. Af en toe een wijngaard waar de druiven erg kort gesnoeid waren. Gesnurk klonk opeens naast me, er stond een klein tentje. In de dorpjes was het stil en ik kon op een gegeven moment koffie uit een automaat nemen. Precies op tijd.

Mijn voeten deden het weer goed. Van 1 blaar had ik wat last maar het ging. De nieuwe zooltjes van de Decathlon absorbeerde het vocht beter. Goede aankoop dus.

Ik kon wel blijven eten ook al was het eerder trek dan honger. Het is moeilijk in te schatten wat ik nu nodig heb maar zolang mijn broek niet gaat afzakken dan komt het wel goed.

Ik kwam al om half 10 in Los Arcos aan, het zou de eindbestemming worden omdat ik er zekerder was van een bed. Het volgende plaatsje lag nog 8 km verder en dat stuk wilde ik niet terug moeten lopen. Dus pleegde ik toch een telefoontje naar de albergue daar en ze hadden nog plek. (AHH, bellen en Engels en Spaans spreken…het moet niet gekker worden 😊).

Ik vervolgde dus mijn route uit het vreemde plaatsje. Door Pasen was alles dicht, in 1 bar zaten wat pelgrims en in de kroeg ernaast waren veel lui druk pratend al aan de drank (of nog…).

In Torres del Rio kwam ik gelijk aan met een moeder en dochter uit Australië. We ploften na inchecken op het bankje neer, wachtend tot we naar binnen konden voor een warme douche. Hopelijk wordt het straks wat rustiger als Pasen voorbij is. Voor nu weer een geslaagde wandeldag.

Torres del Rio
Torres del Rio

877

4 gedachten over “Naar Torres del Rio (27km)”

  1. Veel liefde vanuit een groeiende en bloeiende tuin van je vriendjes en jou zaadjes!! Het is wonderlijk mooi met heel veel vergeet me nietjes veel liefs Sedat, Juhi, Marcel en Iris

  2. Goed bezig mop. Je schrijft zo leuk. En knap in het Spaans Engels reserveren doe het je niet na. Fijne Pasen. Hoop dat het snel rustiger wordt dikke knuffel 😘😘👍

Geef een reactie