Santiago

Naar Pamplona (15km)

Gisteravond heb ik nog een tijdje gepraat met mijn Italiaanse onderbuurvrouw (vanuit het stapelbed gezien). Ze nam me mee voor het eten omdat ik had verteld dat ik het lastig vond dus dat was erg fijn. We zaten met een druk pratende Amerikaanse wat ik prima vond. Het eten was goed en ze keken allemaal jaloers naar mijn grote salade 😉

Beter geslapen gelukkig ook al heb ik waarschijnlijk last van mijn allergie dus ben lekker aan het snotteren. Ik werd wakker van de maan die door een kleine spleet naar binnen scheen. Weer in het donker de camino op en de rust omarmen. Blijkbaar was ik de eerste op dit stuk en al snel kwam ik er achter dat wandelstokken ook handig zijn bij spinnenwebben.

Na de sokkenwissel haalde een Canadees me in. We kwamen gelijk aan bij een meneer die aan de weg koffie verkocht. Ze waarschuwde dat het feestweek was (Pasen) in Pamplona en dat alles vol zat geboekt. Het zou toch goed zijn om vandaag rustig aan te doen en om eerder te stoppen.

De weg hier ging veel langs een snel stromende beek. Er waren weer veel roofvogels te zien die rondcirkelden. De weg ging af en toe nog erg stijl op en af, maar niet lang achter elkaar. Door de daling van gister had ik toch wel spierpijn.

Ik volgde stiekem de Canadees, niet bewust maar hij moest af en toe nog goed kijken welke kant op en daardoor kon ik lekker doorlopen. Al snel kwamen we in meer stedelijk gebied en liepen vervolgens door de stadsmuur van Pamplona.

Samen zochten we naar de auberge die alleen voor pelgrims was en niet te reserveren. We waren 2 uur te vroeg dus gingen we aan de overkant nog een kop koffie drinken. Hij vertelde over waar hij in Canada woonde (bij Vancouver) en liet me indrukwekkende foto’s zien.

Om 12 uur ging de auberge open. Het waren weer grote slaap gangen, maar we hadden een bed. Na een douche ging ik even op ontdekkingstocht. Het was opeens erg druk geworden en alle cafés zaten vol met Spanjaarden aan pintxis en wijn. Het contrast was groot en na de grote bezienswaardigheden te hebben gezien zocht ik weer rust in de auberge.

Koffie camino santiago
Koffie bij Dan samen met Canadees

988

5 gedachten over “Naar Pamplona (15km)”

  1. Een dagje wat rustiger aan kan ook geen kwaad. Fijn dat je wat geslapen hebt. Je verteld heel beeldend net of ik er bij ben. Knap 👍Dikke kus😘

  2. Hoi Merel, wat een reis. En wat schrijf je goed. We lezen je berichten heel graag. Goeie eis verder. Lieve groetjes van ons

  3. Fijne reis Merel, leuk om te lezen dat je contacten hebt onderweg en dat je avontuur nu echt begonnen is, succes de komende tijd en veel plezier tijdens de wandelingen. Geniet er maar lekker van. Groetjes uit Holland

  4. Ha Merel! ik ben pas net ingelogd en las alles in 1 keer. Wat een mooie verslagen en door hoe je vertelt zie ik het helemaal voor me. Stoer om zo vroeg in het donker te starten! ik kijk uit naar de volgende etappes! Succes!! Groet, Annemieke

Geef een reactie