Santiago

Naar Larrasoaña (27,5km)

Die korte nachten moeten niet langer gaan duren. De spanning voor wat ik in de ochtend moet doen zal vast ook afnemen. Maar kon daardoor weer lekker vroeg op pad. En gelukkig geen spierpijn!

Als ik niet had geweten dat er een eindje achter me twee andere wandelaars liepen had ik me misschien niet zo relax gevoeld. In het donker door het bos met een hoofdlamp op. Het had wel wat eigenlijk. Nog mooier om te zien hoe het langzaam licht werd vanachter de berg vandaan.

Vandaag was veel het dalen. Over verharde wegen, maar ook veel over stijl modder en steenachtige afdalingen. De Nederlander die ik gister had ontmoet kwam ik tegen na mijn stop voor koffie. Hij liep niet erg soepel en had last van zijn knie. Ik kon alleen maar hopen dat hij naar zijn lichaam zou luisteren.

Het gefluit van de vogels deed me goed, nog altijd in mijn achterhoofd dat ze me aanmoedigen tijdens de tocht. Het klingelen van de koebellen (aan paarden) gaf een rustgevend effect. Ik bespeurde nog een vos die de weg overstak.

Ik sprak een Koreaan, in hoeverre dat in het Engels ging en even later een Amerikaanse die vertelde dat ze in dezelfde plaats als de schrijfster van ‘Wild’ woonde.

Ik kreeg wat last van mijn voeten en het bleek dat door mijn plastic steunzolen water bleef liggen waardoor het dunne zooltje erboven verschoof. Morgen dus vaker sokken wisselen en anders toch maar een maandverbandje erin (en ja, dat heb ik uit diverse boeken met wandelavonturen 😉)

De laatste kilometers gaan het zwaarst, maar gelukkig kwam ik het Franse meisje wat me al enkele keren had gepasseerd tegen en konden we samen op zoek naar een auberge. Ze sprak gelukkig ook Spaans.

Een 4-persoonskamer dus dat is wel even fijn en heb geregeld dat ik hier kan eten. Nu beentjes omhoog en in de zon (koude wind).

Stijle afdaling met steen en aarde
Steile afdaling met steen en aarde

987

4 gedachten over “Naar Larrasoaña (27,5km)”

  1. Super merel je hebt een zwaar stuk achter de rug geweldig. Wat leuk om zo je verhaal te lezen. Ik begrijp dat er nog geen file is op je pad maar dat je wel steeds mensen tegenkomt. Aparte aardige types die lipen dus dat zit wel snor. Je zal wel moe worden en lekker gaan slapen van al die buitenlucht. Gr. Heleen

Geef een reactie