Santiago

Naar St. Juan Pied du Port (trein)

De dag begon vroeg, maar na een koude douche kon ik er weer helemaal tegenaan. Bij de bakker brood gehaald en nog wat rond gekeken in Bayonne. Vroeg mijn spullen gepakt en richting het station waar meerdere pelgrims zaten te wachten. De trein rit was prachtig. Erg groen, langs de steeds sneller lopende rivier, door vele tunnels en voor ons rezen de bergen op waar we uiteindelijk doorheen zouden gaan.

In St. Juan Pied du Port volgde ik de meute, maar toen iedereen verspreide vroeg ik aan twee Engelse mannen of ik met ze mee mocht lopen omdat het vinden van een auberge toch angst opwekte. Toch verzamelde alle pelgrims rond de pelgrims office die nog niet open was. Ik volgde wat gesprekken en merkte dat ik erg gespannen was.

Toen het office open ging kregen we een eerste stempel. De Engelse jonge man zei tegen de vrouw dat ik er ook bij hoorde waardoor ik meteen aan de beurt was. Erg lief. Maar toen ik hoorde dat ze nu al het eerste traject gingen lopen moest ik helaas afhaken. Dat zou te veel worden in een te korte tijd. Ik twijfelde wat ik moest doen en liep langs enkele auberges. De laatste zou bijna open gaan en er stonden al 2 mensen. Ik ging er bij staan en al snel had ik een stapelbed op een slaapzaal. Yes, het was gelukt.

Na wat boodschappen te hebben gedaan (Alpro kokos yoghurt <3 ) en het indrukwekkende dorpje te hebben gekeken nam ik plaats in de tuin waar mijn knal gele sokken vloekte bij de massa’s paardenbloemen. Even onderuit en opladen voor morgen. Hopelijk zou ik wat beter slapen dan de afgelopen nachten.

Camino St. Juan Pied du Port start auberge pelgrim
Uitzicht auberge

888

7 gedachten over “Naar St. Juan Pied du Port (trein)”

    1. Ha die merel wat een schoonheid daar geweldig. Goed hoor dat je je tijd neemt. De eerste etappe is pittig genoeg. Je zult je oordoppen vannacht wel nodig hebben met al die pelgrims om je heen. Alvast een goeie nacht en zet hem op naar de top morgen. Dikke zoen

  1. Goed zo Merel, slaap vannacht maar beter dan de vorige.
    Heb je nog andere sokken ? Deze vloeken ook bij gras en struiken. hindert niets, zijn wel leuk. Sterkte voor morgen.

  2. 🥰❤️🥰🌸 wat een heerlijke tijd hè als de natuur zo langzaam wakker wordt de lente is toch wel een sprankelende happening. Mooie sokken hoor en slaap zacht voor de volgende bedjes die nog komen gaan dikke knuffel vanuit Istanbul morgen ben ik weer in Haarlem xxx

Geef een reactie