Santiago

Naar Bayonne (trein)

Om half 6 stond de wekker, maar ik lag al vanaf 4 uur wakker. Mijn ouders brachten me heel lief naar Sloterdijk waarbij we elkaar, uitgebreid mochten uitzwaaien van de conducteur. De zon kwam net op en vormde een vuurbal.

In Rotterdam was ik op tijd dus eerst een lekkere bak koffie. De trein stond er 20 minuten van tevoren, geen gestres. Ik kon een emotioneel afscheid zien van een ouder echtpaar (met backpack en schelp) met familie. De twee kwamen achter me te zitten en vertelde dat ze de kustroute gingen lopen omdat ze mijn route al gedaan hadden. Ook gaven ze wat tips. Al snel reden we Nederland uit en vervolgens ook België. Ik had het luisterboek ‘Camino’ aan van Graeme Simsion & Anne Buist. Lekker naar buiten kijken hoe het landschap steeds meer golven maakte, bedekt met groene, gele en beige kleurige velden.

Parijs was even spannend. Ik liep meteen naar de metro, maar het kaartje dat ik in de trein had gekocht deed het niet. Dus terug naar het loket waar ik net de weg al had gevraagd. Nieuw kaartje en toen de drukke metro in. Ik kwam ergens uit maar had geen idee waar ik naar toe moest. GPS er maar even bij. Ook in het station zag ik niet waar de treinen stonden dus ook maar meteen naar het loket gelopen. De mensen uit de eerste trein stonden er al, ik had toch beter met ze mee kunnen lopen.

De trein was vol maar mijn plek was nog vrij. Het was een grote groep Franse scholieren, erg druk. Ik ging weer verder met mijn luisterboek. Het landschap was nu breder en de zon kwam door.

Na Bordeaux kwamen er meer bossen en werd het weer wat vlakker. Ik begon moe te worden, maar de rit zou nog even duren. Rond 5 uur kwam ik aan in Bayonne waar ik meteen op zoek ging naar het hotel.

Een lief klein kamertje waar ik even tot rust kon komen. Het plaatsje deed vrij toeristisch aan en leek momenteel bekend te staan om zijn “jabon”. Ik maakte nog een ommetje om de enorme kerk en liep door de smalle gezellig aandoende straatjes. Toch won de moeheid het. Ik wilde vooral even stilte en rust. Morgen had ik nog tijd om de boel te verkennen voor ik de trein zou nemen naar St. Juan Pied du Port, het startpunt van mijn wandeling. Ik kocht wat te eten en trok me terug op mijn kamer.

Bedankt voor al jullie lieve berichtjes, appjes en smsjes. Het doet me goed 😊

Eerste dag sloterdijk Schiphol Rotterdam reis camino
Vertrek Sloterdijk

978

6 gedachten over “Naar Bayonne (trein)”

  1. Geweldig geweldig wat een stap de eerste de beste!!! Het is begonnen hoeraaaaa en gefeliciteerd de rest is makkelijker we zullen je goed volgen

    1. Geweldig mop, je hebt de vervelendste gedeelte gehad en je kunt bijna…. op weg. Weltrusten alvast ,dikke knuffel . Mam

Geef een reactie