Zweden 22

Södra kungsleden

Ik ben zeker niet in een zeur stemming en moet alleen maar lachen om mezelf. Toch zal het misschien wel even zo klinken, ik zal er mee beginnen.

Het is echt pittig zwaar! Paden vol stenen, veel water, plankenweggetjes, modder, tegenwind en klimmen / dalen. De eerste dag zakte ik tot me knie in de modder, daar ging mijn schone outfit. Na wat wringen kreeg ik gelukkig wel mijn been weer terug. Nu dus wat voorzichtiger met het natte gedeelte. De eerste dag was het pad ook veel moeilijker. Heb over 8 km meer dan 5 uur gedaan, hoe dan? Ja al die kleine omweggetjes voor droge voeten niet meegerekend. Een mooi verstopt plekje gevonden aan het water en lekker lang gerust.


Tweede dag langs de berghut. Ik had pinpas, id, ect gevonden van iemand dus maar even afleveren. Daarna was het bijna file lopen tussen de Zweedse wandelaar. En ik maar denken dat ik in the middle of nowhere was. Verder is dat zeker zo want ik heb 360 graden natuur. Mooie bergen met sneeuw, rendieren, bessenstruiken en water.
Overal de tent opzetten lukt niet echt omdat je met veel rekening moet houden. Wind, regen, stroompjes, struiken, recht liggen, water in de buurt, pff. Toch een redelijk plekje voor de tweede nacht kunnen vinden. Heb zo’n 21km ongeveer afgelegd. Nu hopelijk nog wat slapen. Het is pas 17 uur, haha.

Maar met andere woorden, het is geweldig. Rust, ruimte, natuur. Oh en mijn knie gaat ook goed.
Knuffels

Geef een reactie