Santiago

Santiago de Compostela

Een fris briesje op het terras dat door de warmte van de nacht als een cadeautje komt. Normaal zou ik me verloren voelen, maar nu is het goed. Onderuitgezakt met mijn voet op de stoel, een ijspack erop. Aan de tafel naast me zitten 3 Spaanse vrouwen druk te praten, na 2 maanden Spaanse les en 1 maand door Spanje te hebben gelopen versta ik er nog niets van. Wie weet, ooit.

De pelgrims druppelen langzaam binnen en moeten bij het stoplicht wachten tot ze het oude centrum in mogen lopen, klaar om de kathedraal te aanschouwen. Er is door de vermoeidheid opluchting en enthousiasme te zien. Gister liep ik hier met hetzelfde gevoel.

Een avontuur waar ik in ben gedoken door in mijn veilige haven de ankers los te laten. Waar angsten obstakels werden, obstakels overwinningen en overwinningen vertrouwen.

De eerste keer koffie bestellen was eng en onbekend. Na ren paar keer weet je wat je kan verwachten en moet zeggen en daarna gaat het meer natuurlijk zonder de angstige gedachten te hebben die je er van weerhouden.

Helaas is de stijfheid in mijn voet niet verbeterd. Ik heb er vandaag voor gekozen om in de stad te blijven. Finisterre en Muxia kan ik ook via een tour bezoeken, maar in mijn hart voelt dat niet goed. Ze zullen moeten wachten tot ik hier nogmaals kom, een goede plek om naar te verlangen, nu, later of als ik met pensioen ben. Ik heb mijn busreis omgeboekt en pak morgen de bus terug. Ik sluit de dag nog af met de Amerikaan en de Fransman die ook morgen hun terugreis hebben staan. Het was een mooie reis en het zijn mooie herinneringen.

Heel erg bedankt voor al jullie lieve berichtjes, aanmoedigingen, knuffels en vooral vertrouwen. Het heeft me tijdens de reis enorm goed gedaan. ❤

4 gedachten over “Santiago de Compostela”

  1. Ja je hebt een hele reis gemaakt letterlijk en figuurlijk. Je hebt veel gezien, beleeft en geleerd. Was fijn om de reis mee te kunnen lezen. Onwijs trots op je. Zie je gauw. Dikke knuf💪👍😘😘 en dat Spaans leer je ooit wel

  2. Dank voor je mooi geschreven reisverslag ik vond het erg leuk je te volgen. Goed om je voeten rust te geven, terugkomen ga je zeker. Fijne terugreis en tot gauw.

  3. Lieve Merel, wat een geweldige prestatie! Echt zoooooo geweldig! Dankjewel dat we stiekem een beetje met je mee mochten reizen, kijken en voelen middels jouw blog. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst je gaat brengen met jouw lef, doorzettingsvermogen, persoonlijkheid en deze geweldige ervaring in jouw rugzak. Xxx

Geef een reactie