Santiago

Naar Santa Irene (30km)

Een rustig avondje, in totaal 5 mensen in de kamer. Eindelijk niet te warm of te koud. Nog even lekker naar mijn audioboek luisteren in bed en dan de oogjes dicht en oordoppen in.

De ochtend begint rustig en we hebben het pad de eerste uren voor ons zelf. De temperatuur loopt al snel op, het wordt een warme dag. Na een ontbijtje met een Nederlandse dame vervolgen we de route richting Arzúa.

Het begint drukker te worden wat inhoud dat we kriskras tussen de mensen door moeten. Goed dat ik nu niet een breed uitzicht hebt want nu heb ik niet het gevoel van filelopen. Vaak zijn het groepjes die je passeert waarna het weer rustig wordt.

Of we meer last hebben van de warmte, de mensen of de golvende weg, het lopen gaat wat moeizamer. Het vooruitzicht om morgen te arriveren in Santiago is voor mij nog onwerkelijk.

Ik probeer maar te genieten van de omgeving, de kleurrijke bloemen, de vol mos begroeide bomen en de liefelijke oude dorpjes. Rust van binnen zorgt dat de drukte van buiten hanteerbaar blijft.

We vinden onze kleine albergue net voor een grotere stad waar de meeste pelgrims zullen verblijven. Het doet erg warm aan en na een lunch parkeren we ons in de bedden. Tik tak tik tak, ik kan vanaf mijn bed de straat zien en zie nog vele pelgrims langskomen.

Nog ongeveer 24km te gaan en dan bereiken we de kathedraal in Santiago, het eindpunt van de camino Frances.

986

7 gedachten over “Naar Santa Irene (30km)”

 1. Lieverd,ik heb je een berichtje gestuurd maar het is denk ik niet helemaal goed gegaan dus hier bij nog een keer. Ik leef met je mee en ben hartstikke trots op je. Het zal morgen wel een ontlading geven als je je doel bereikt hebt. Heel veel liefs Mirjam😘
  Groetjes Mirjam Muller v/d Lem

 2. Goed dat je van binnen rustig bleef zodat de drukte hanteerbaar was. Ja morgen is het zover. Gek idee hè. Je bent een topper. Bijna in Santiago. Dikke knuf😘😘👍💪

 3. Wat zal je mooie dingen zien onderweg. Ben benieuwd naar morgen dat zal wel een ontlading geven als je je doel bereikt hebt.Ik heb niet zo veel van me laten horen maar ik leef zeker met je mee en ben trots op je .😘. Veel liefs Mirjam

 4. Lieve Merel volg je van dag tot dag denk dat je wel flink wat stevigheid hebt opgedaan onderweg
  Goed hoor morgen Santiago
  Felicitaties en een dikke knuffel juhi en ook marcel

 5. Zo merel je bent er bijna super hoor. Let wel na al die mooie natuur gaat de kermis van santiago een beetje tegenvallen! Een geweldige prestatie wat kan jij lopen. Alvast gefeliciteerd. Dikke zoen

Geef een reactie