Santiago

Naar Mélide (31km)

Bijna elke middag na de lunch nemen de mannen een ‘little nap’ en heb ik de tijd om te bloggen en mijn audioboek te beluisteren. Daarna vaak nog een kleine wandeling wat inhoud naar een café om wat te drinken en terug. De manier waarop we voorbij sloffen op slippers is helaas niet op foto vast te leggen, misschien maar beter ook.

Het is rond 8 uur als we ons bed inkruipen. Genoeg tijd om uit te rusten en om in de ochtend vroeg te beginnen.

De route brengt ons verder het groene landschap in. De weg loopt vaker door een greppel met aan beide zijde bomen waardoor je wordt afgeschermd van de omgeving. Soms fijn als je langs de weg loopt, maar het maakt je wereldje wel kleiner. Het doet me erg denken aan het stuk van het Pelgrimspad in Limburg.

Vandaag zijn er meer pelgrims op de weg. De Amerikaan noemt ze ’tourist pelgrims’, omdat ze weinig bagage mee dragen, van hotel naar hotel gaan en kleine afstanden afleggen. Toch zegt iedereen nog steeds ‘Buen camino’ tegen elkaar waardoor je het gevoel hebt meer te delen dan alleen het pad.

Na zoveel dorpjes en stadjes ben je niet altijd meer bewust van wat je ziet. Je loopt en kijkt, je ziet en loopt. Door de mensen die net zijn begonnen met hun wandeling word je weer herinnerd aan de mooie dingen om je heen omdat ze overal foto’s van willen nemen.

Het wandelen gaat verder, je denkt er niet meer bij na als je opstaat. Toch is het een vreemd idee dat je aan dit ritme zo snel went, alsof er geen ander leven meer is. ‘Hike, eat, sleep, repeat’.

Mélide is een klein stadje met een heel klein oud centrum. We vinden een zeer rustige albergue aan het eind waar ik happy wordt van de muziek die ze er draaien, ik herken het van de film ‘The Way’ wat zich hier op de Camino afspeelt.

Vanavond is er feest met muziek en eettentjes in de stad. Leuk om te zien, hopelijk vind ik het ook nog leuk als ik wil slapen. Maar gelukkig heb ik altijd mijn oordoppen in, die mannen kunnen aardig snurken!

Pelgrims fotograferen brug, ik fotografeer pelgrims

987

4 gedachten over “Naar Mélide (31km)”

  1. Hihi jij fotografeert pelgrims gekkie. Klinkt trouwens als een mooie omgeving. Knap hoe snel je aan het ritme gewend bent. Hoop ook dat het feest vanavond geen probleem is en de snurkers niet. Lang leve de oordoppen. Have a great time mop. Dikke kus👍💪😘😘

  2. Er komt vast wel een ander leven, maar als je in de toekomst je blog van nu nog eens leest van deze reis heb je een geweldige herinnering waar je super trots op mag zijn. Wat een fantastische prestatie ook ik ben super trots op je, doe het je niet na. Geniet ervan, liefs Els en groetjes van Oma😘

Geef een reactie