Santiago

Naar El Burgo Ranero (30km)

De nacht was heet. Ik bleef maar wakker en had het gevoel dat ik doodziek was. Bleek in de ochtend dat de kamer zelf gewoon erg warm was geweest.

Het was een stille ochtend maar ik vond het fijn. Nog steeds volgde voor het grootste deel van de tijd de route de weg maar er was amper verkeer. Het bleek ook nog een feestdag (1 van de vele hier) te zijn waardoor we hadden moeten reserveren.

De temperatuur liep snel op en onze lagen kleding nam snel af. Het was fijn om de zon altijd achter je te hebben. Na de derde koffiestop gokte ik het er voor de eerste keer op om mijn broekspijpen af te ritsen. Het voelde als een bevrijding en het uur daarna liep ik de laatste 7km voorop.

We gokten het er ook op om 1 dorp verder te lopen als onze reservering. Als er geen plaats meer zou zijn konden we de bus of taxi terug nemen. Maar gelukkig, we konden terecht.

In het dorpje was een café met op het bord ‘vegano’ opties dus ik helemaal bij. Mannen op sleeptouw achter me aan (ook al liep ik meer als een pinguïn). Heerlijk gelucht en bijgekomen.

Vele wandelaars waren nog bezig maar ik moest er niet aan denken om nu nog de 12km naar de volgende plaats in de warmte te lopen. Liever eerder beginnen da pas na 4 uur eindigen.

Ik heb wel aangegeven dat ik morgen ochtend als ik wakker ben zelf vertrek. Ze zullen me wel met hun snelle ochtend tempo inhalen. De vroege ochtend op de camino voelt als een speciaal moment voor mezelf. Samen lopen is fijn, maar ook van de rust en stilte kan ik enorm genieten.

1 van de vele oude kenmerken op de route

977

Een gedachte over “Naar El Burgo Ranero (30km)”

  1. Hoop dat je vannacht beter slaapt en morgen alleen beginnen. Met lopen ook fijn. Geniet ervan topper dikke knuf😘😘👍💪

Geef een reactie