Santiago

Naar Azofra (22km)

Ik was nog wat gaan wandelen in het plaatsje en zag op een bord ‘Vegan hamburguesa’ staan, dus ik naar binnen. Helaas geen burgers, maar ze kwam met allemaal opties dus ik was helemaal happy. De Canadezen waren erg aardig en de vrouw zei dat ik van harte welkom was. Erg lief.

Vroeg wakker, maar niet heeeel vroeg. Het ging maar moeizaam vandaag. Mijn benen voelde zwaar, mijn voeten deden zeer en ik kwam maar moeilijk vooruit. Maar die dagen horen er ook bij. Zolang je de ene voet voor de ander blijft zetten kom je er vanzelf.

Ik liep vandaag de regio La Rioja in die bekend staat om zijn wijn. En dat was te zien, grote velden met kort gesnoeide druivenstruiken. Met daartussen konijntjes.

Nájera zag ik al van ver liggen, een grote stad die ik bereikte na diverse tunneltjes en tussendoor weggetjes. Ik werd bij mijn sokkenwissel ingehaald door de drie mannen (1 ervan de Fransman waarmee ik de eerste dag al mee had gesproken). We zwaaiden en het was weer “Buen Camino”.

Ook al snakte ik naar koffie, ik werd overweldigd door de herrie en was eruit voor ik het wist. Als jullie nog tips hiervoor hebben hoor ik het graag! Het blijft een lastig moment door de vele prikkels.

Maar goed, ik dus gewoon flink doorstappen. Lange verharde weggetjes waar geen eind aan leek te komen. Toch dook er een kerk op boven de heuvels en bereikte ik Azofra.

Klein, maar met een café dus eindelijk koffie. Ook een minisupermarkt. De albergue was nog niet open, maar lang zat ik niet alleen. Er werd een rij met tassen gevormd, het is dat de Fransman me erop wees. Hij liep samen met twee Amerikanen.

Na het inchecken vroegen ze of ik mee ging eten. Dat klonk goed dus ik nam het voorstel aan. Het Canadezen stel zat in het cafeetje en ik werd meteen geknuffeld, echt super verwarmend.

Het ging vrij relax en we waren aan het grappen omdat de vrouw van het café druk in het Spaans aan het praten was over ‘dinero’ (geld), het duurde even voor we begrepen dat we niet met pin konden betalen. Later bleek ze toch erg aardig te zijn. Het eten was top en ik had toch ook maar een beetje wijn geproefd van deze streek.

De mannen wilde morgen dezelfde afstand als mij afleggen, maar omdat het weinig bedden had wilde ze reserveren. Ook heel lief voor mij dus daar was ik ze erg dankbaar voor.

Nu goed opladen voor morgen. Deze albergue is opgedeeld in minikamers van 2 personen dus dat is zeer fijn.

Adios amigos!

Wijngaarden
Wijngaarden

867

3 gedachten over “Naar Azofra (22km)”

  1. Fijn dat je zo goed opgevangen bent goed om te horen. Mindere dagen horen er ook bij. Ik weet niet echt een goede tip tegen overprikkeling. Misschien 1 van de andere meelezers. Je doet het goed mop. Trots op je dikke kus😘😘👍

  2. Mediteren, Adem halen, Schrijven, Luisteren naar muziek of juist de vogeltjes, maar drukte van andere mensen kan soms echt te veel zijn. Laat het los, gun jezelf de rust en tijd die je nodig hebt en geniet van alles waar je van kan genieten. Succes met de sokken, het slapen, de gezelligheid onderweg en vooral je eigen gedachten en gevoelens, want je bent je pad aan het volgen en dit is het begin van weer iets groters wat nog komen gaat. HASTA LUEGO

Geef een reactie