Santiago

Naar Burgos (27km)

Na het eten ben ik snel naar bed gegaan. Was ik aan toe.

Toen ik wakker werd bleek dat het een hele stille slaapzaal was met maar 2 zachte snurkers. Ik durfde er niet veel eerder uit dan 6 uur ook al was ik vanaf 4 uur al wakker. Meteen maar regenpak aan want die zou ik nodig hebben, niet vanwege de regen maar de kou. Gevoelstemperatuur -2, voornamelijk door de wind. Op het moment dat je van die ijsvingers begint te krijgen vraag je jezelf toch wel af wat je in hemelsnaam aan het doen bent.

Het bleef bewolkt maar droog gelukkig. De paden waren vrij vlak maar met af en toe een net wat grotere steen. Waren mijn teentjes niet erg blij mee. Het ging net maar ik besef me wel dat het straks echt goed moet worden verzorgt want het lijkt of ik soms op punaises loop. Na 3 uur was Burgos al in zicht maar dat van van boven op een berg. Wel een goede motivatie.

De stad in kon je op 2 manieren, ik nam de alternatieve rustigere route door het park. Vond het wel wat ongemakkelijk want er liep daar best veel volk en ik wist niet goed of ik gedag moest zeggen of niet. De anderen dachten er blijkbaar net zo over.

Ik had gehoopt dat de mannen me al zouden inhalen nu ik niet zo snel meer ging. Ik bleef aan het eind voor we het centrum in gingen nog wachten, maar helaas. In de supermarkt even de voorraad bijgevuld en toen maar doorgelopen. En bij de albergue stonden ze al in de rij, waarschijnlijk toen ik net in de winkel was gepasseerd. Werd bijna emotioneel, denk ook door alle prikkels vanuit de stad.

We gingen meteen met ze alle lunchen met nog een Belgische vrouw en een vrouw uit Denemarken die vandaag naar huis ging. Ik was moe, maar was blij dat ik erbij was.

Was gedaan, nieuwe hooikoorts pillen gehaald, voeten verzorgt en bijgepraat met de Canadese man die ik hier opeens weer tegen kwam. Het logische traject voor morgen is lang maar ik moet nog even goed kijken wat ik ga doen en hoe het gaat.

Kathedraal in Burgos
Kathedraal in Burgos

975

2 gedachten over “Naar Burgos (27km)”

 1. Goed om van je te horen. Je zorgt goed voor jezelf trots op je. Rustig bekijken wat voor morgen het beste plan is. Eerst kijken hoe je wakker wordt morgen. Mooie foto. Dikke knuf👍😘😘

 2. adem in en adem uit,.. stap voor stap.
  elke gedachte.
  Het voelt goed.

  Soms koude handen
  pijn aan de voeten
  Maar je zet door.

  Het mooie is dat je ziet wat je doel is.

  Mensen ontmoeten.
  Mooie plaatsen zien.
  Genieten van het leven.

  Elke emotie is het waard.

Geef een reactie