Sponsortocht

Från väst till öst och tillbaka

Ons doel
Minimaal 1500km fietsen dwars door Zweden. Van Göteborg naar de oostkust en terug, voor het grootste deel off-the-grid. Wildkamperen, voorzien in eigen voedsel en drinken en niet afhankelijk van derde. Met dit doel willen wij het Liliane Fonds sponsoren.

Liliane Fonds
Waarom dit doel? Het Liliane Fonds zet zich in om kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld te ondersteunen. Door te denken in mogelijkheden wordt er een manier gezocht om deze kinderen een eerlijke kans te geven. Lees het verhaal van Vu (foto) onderaan de pagina. Het Liliane Fonds zet zich in samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om de levenskwaliteit en toekomstkansen van deze kinderen te verbeteren.
Omdat wij weten hoe lastig het is om vast te lopen door vooral te kijken naar de beperkingen en hoe fijn het is om steun te ervaren bij elkaar om juist de mogelijkheden bloot te leggen, sluit het Liliane Fonds goed aan bij wat wij belangrijk vinden. Lees ons verhaal hier. Wij vinden dat iedereen op deze wereld een eerlijke kans moet krijgen om een toekomstperspectief te kunnen ontwikkelen

Wanneer en hoe
In juli en augustus zullen wij naar Zweden afreizen om dit avontuur aan te gaan. Op een veilige manier krijgen we een lift naar Kiel waar we de ferry richting Göteborg kunnen nemen. Tijdens de fietsreis zullen we een online blog bijhouden waar we onze ervaringen en belevingen delen. Deze zijn hier te lezen. Al onze voorbereidingen hebben we samengevat op deze pagina. Hierin vindt je informatie over bagage, voedselvoorbereiding en keuzes die wij hebben moeten maken.

Sponsoren
Wij zouden het enorm waarderen als u voor onze inzet een bedrag wilt sponsoren aan het Liliane Fonds. Omdat we niet willen dat er geld verloren gaat naar online crowdfundingplatforms of dergelijke hebben wij ervoor gekozen om iedereen te vragen om rechtstreeks te doneren. Dit kan op rekeningnummer: NL08 RABO 0303080000 o.v.v. 383284
Het zou leuk zijn als u hieronder na donatie een berichtje achterlaat (mag met bedrag) zodat wij onderweg dit als een steun in de rug kunnen gebruiken.

Vu
De jongen op de banner is de 11-jarige Vu. Hij woont in Vietnam en is in 2020 door het Liliane Fonds geholpen. Lees hieronder zijn verhaal:

“Vu is geboren met hersenbeschadiging. Dat bleek voor het eerst rond de vierde maand na zijn geboorte. Toen kreeg hij strekkrampen in zijn beentjes. Rond zijn eerste verjaardag kreeg hij aanvallen van epilepsie. Pas toen hij vier jaar was begon hij te kruipen en te brabbelen.

De ouders van het jongetje hebben hem altijd gestimuleerd. Met steun van een partnerorganisatie van het Liliane Fonds, veel oefeningen en medicijnen tegen epilepsie is Vu erin geslaagd om te leren lopen. Zijn verstandelijke ontwikkeling loopt wat achter maar hij doet het heel goed.

Zijn ouders hebben zich ervoor ingezet dat hij toch naar een gewone school kon, net als andere kinderen. Nu hij een fiets heeft gekregen, kan hij zelfs alleen naar school toe. Daar is hij heel erg trots op.”

Geef een reactie