Höga Kustenleden

Idee
Na de wandelvakantie in 2022 kocht ik in de outdoorwinkel een nieuwe wandelkaart van de Höga Kustenleden. Een afsluiting van de reis en meteen een positief vooruitzicht voor het nieuwe jaar. Een geruststellende gedachte om weer terug te mogen komen.

De trail
De Höga Kustenleden is een trail van 129km en loopt langs de oostkust van Zweden. De route start bij Hornöberget en eindigt in Örnsköldsvik (zie kaart voor route).

Het plan
Omdat ik een maand te tijd heb is alleen de Höga Kustenleden een iets te korte route, hierdoor heb ik twee lussen en eventueel een alternatieve omweg toegevoegd aan de route. Ik kom aan in Harnösand waar ik eerst een tweedaagse wandeling maken vanuit de stad. Zo kan ik even wennen aan de omgeving en de bagage. In de stad kan ik na deze twee dagen opnieuw voedsel inkopen zodat ik niet meteen met veel eten op pad hoeven. Vanuit Harnösand zal ik de bus nemen naar het beginpunt van de Höga Kustenleden. Net boven Örnsköldsvik loopt ook een kleine trail waar ik graag een kijkje wil nemen.